Jätkame rahvuslikult 2. Little bracelets with national themes

Nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid maitseid. Kõigile ei lähe peale suured ja silmatorkavad ehted. Osad eelistavad väikeseid ehteid, mis siiski oma ülesande omaniku kaunistamise näol ära teeks. Punutud käepaelad rahvarõivaste värvides ja nende motiividega on popid. Olen neid vaadanud ja nuputanud, kuidas saaksin neist helmestega variandi teha. Nuputamise tulemus:
Töövõtted on täpselt samad, mis laiemate käevõrude puhul. Kinnituseks kasutasin väikest nööpi. Muster on võetud 1955 aasta “Käsitöö albumist”. Mulle meeldivad selle käevõru värvid ja muster väga. Käevõru on peenike ja paela moodi, samas käe peal siiski silmajääv ning kaunis. Teine käevõru tuli selline:
Muster pärit samast albumist ja värvideks valge, helesinine ja tumesinine. Mõlemad käevõrud on tehtud 11/0 seemnehelmestega. Selliseid peeneid ribasid ei pea tegema ainult käevõrudeks. Mul hakkas mõte jooksma, et neid saaks kasutada kottidel, riietel, nahkkaantega päevikutel näiteks jne. Kasutusvõimalusi on palju, kui ideid on 🙂

There are so many people and so many different tastes for jewelry. Not all want to wear big and distinctive jewelry. Some prefer little and tiny pieces of jewelry. So i decided to make bracelets using estonian national motives but not as large as I would usually do.

I got the pattern from a magazine, published in 1955. Tehnique is square stitch and I used a button as a clasp. I like the colors and the pattern itself. The bracelets are tiny but their beautiful and noticeable. I used 11/0 sead beads on both bracelets.

Doing those bracelets gave me an idea that there are many ways how to use those bead strings. They can be used on decorating bags, clothes, journals etc.

This entry was posted in rahvuslik. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga