Kaelakeede võlumaailmas/Magical world of necklaces

Tükk aega pole sellist kirjutamistuhinat peal olnud, aga see ei tähenda, et ma pole usin olnud. Mu fookus on käevõrudelt liikunud kaelakeede maailma. Neid on raskem teha ja takistusi tuleb palju rohkem ette, aga resultaat on pusimist väärt.

Näiteks soojemaks ajaks tegin ilusa kollase punutud kaelakee. Meisterdamine sujus kuni viimase etapi – punumiseni. Päris tükk aega läks, et otsad omavahel ilusti istuma hakkaks ja kaunis punutis valmis saaks, aga lõpuks sain hakkama 🙂 Tegin kollased lihtsad pisikeste ümmarguse Tensa helmestega kõrvarõngad kaelakee juurde ja komplekt oligi valmis. Mis muud kui ootan soojemat aega…

Materjalid: 11/0 kollased seemnehelmed, tamiil, kett, kaelakee kinnitus, kalotid ja natuke liimi.

Järgmine projekt oli teostuselt küll lihtne, aga materjalide leidmine oli VÄGA keeruline protsess. Õpetuse järgi oli vaja 11/0 seemnehelmeid ja 3-4 mm pärleid. Proovisin kodus olevate seemnekatega, aga need jäid 4 mm pärlite jaoks liiga väikseks ja ikka pidin poode kammima hakkama. Sellest ma ei räägigi, et meie maal ei ole võimalik normaalseid 3 mm pärleid leida ja ilusat tooni 4 mm pärleid tuleb ka tikutulega taga ajada. Kahjuks pean tõdema, et nii mõnigi projekt on tegemata jäänud, sest eestist ei ole materjali saada ja välismaalt tellida ei jaksa koguaeg just rahalise poole pärast.

Aega läks kaua, aga lõpuks sain ikkagi valmis projekti, mida juba mitu kuud plaaninud olin 🙂
Materjalid: 11/0 seemnehelmed helebeeži ja roosaka kulla toonides, 4 mm roosakad klaaspärlid, fireline ja pael.
Mustri leidsin sellelt lehelt: http://beadsmagic.com/?p=6016#more-6016

Kolmanda kaelakee tegemise jaoks kulus pea kaks nädalat on-off nokitsemist ja sõi ära meeletus koguses minu närvirakke. Küll purunesid helmed, siis oli vaja nati liimida. Siis katkes niit ja vaevaline edenemine lihtsalt väsitas mind nii, et panin projekti mõneks ajaks sahtlisse puhkama. Lõpuks vahetasin niidi välja ja töö sujus kohe paremini. Kaua tehtud ja kaunikene kaelakee sai LÕPUKS valmis. Mul oli plaanis see kaelakee valmistada uhkeldamiseks ja oma näputöö osavuse tõestuseks ning seetõttu vist valmimise protsess nii vaevaline oligi 😀

Materjalid: mustad ja valged Tila helmed, 11/0 seemnehelmed, 15/0 seemnehelmed, 4 mm rombid, fireline, niidikaitsjad, kett ja kaelakee kinnitus.
Idee sain selle kena daami kõrvarõngastest: https://www.etsy.com/listing/117103244/poison-arrow-earrings-tila-beading

It’s been awhile since I’ve written new blog posts in here but it’s about to change. Lately my focus has shifted from bracelets to necklaces. It’s harder and more time consuming but finished pieces are so gorgeous 🙂

I made a braided necklace using yellow 11/0 seed beads. It took a little time to get the braids sit correctly but I managed and a very springlike necklace was born. Materials: 11/0 yellow seed beads, chain, clasp, end caps and supplemax. I made a pair of simple Tensa yellow round bead earrings to go with the necklace and now the set waits for sunny warm weather.

Then I wanted to make a lovely necklace using round glass pearls and it became a very difficult task. Mostly because of lack of materials. There aren’t any shops in Estonia where I could buy 3 mm pearls or 4 mm pearls with nice colors. It took me weeks of searching but finally I got the materials and was able to make a beautiful lace necklace. Materials: 11/0 seed beads with different colors, 4 mm glass pearls, fireline and ribbon.

The tubular tila necklace with spikes almost killed me. It was SO time consuming and nerve-wrecking that I but it aside for a week to rest. Than I decided to change the thread and the rest was a lot easier. Materials: black and white Tila beads, 11/0 seed beads, 15/0 seed beads, 4 mm bicones, fireline, chain, wire guardians and a clasp.

 

This entry was posted in Määratlemata. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga