Kui küll aeg lendab/How the Time Flies

Viimasest postitusest on igavik möödas juba. See aga ei tähenda seda et ma ei ole aktiivselt näputööga tegelenud. Vahepeal lihtsalt tegelesin omale vesti kudumisega ja kui ükskord valmis saan selle (otsad on vaja sisse ajada), siis panen ka siia pildid ülesse. Samuti olen nipet-näpet teinud endale ja mehele.

Aga asja kallale nüüd. Mina kui seemnehelmeste ja kivikeste suur austaja ei oleks osanud mõne aja eest arvata, et traadiga mässamine võib niipalju põnevust ja rõõmu pakkuda. Juba mõnda aega luurasin käsitöölaos metallist ühendusrõngaid, millega saab teha chain maille tehnikat. Nüüd on mul olemas valmislõigatud ühendusrõngad, näpitsad, nailonist kattega näpitsad, lõikurid, traat ja raamat, mille järgi chain maille teha. Eesti keeles seletatuna tähendab see seda, et metallist ühendusrõngaid ühendatakse üksteisega kasutades erinevaid tehnikaid, et luua ilusaid ning omanäolisi mustreid. Üks näide minu tehtud kõrvarõngaste näol:

P1170972

Selle tehnika nimi on full persian/foxtail ehk eesti keeles rebasesaba. See tehnika võimaldab teha ümarat ussimoodi ketti ja valmistada siis kas kõrvarõngad, kaelakee või käevõru. Pildil näha olevad kõrvarõngad on väga elegantsed ühendades hõbedased rõngad ja mustad kivid. Sobivad mu meelest pidulikumaks puhuks 🙂

It’s been ages since my last blogpost but that doesn’t mean that I have been resting. I started to knit myself a vest and when I finish it I will post some pictures. Also I made some beaded jewelry for me and my husband.

Today I want to write about chain maille. I’ve been thinking about starting to do it about two years now. So know I went to the store and got everything I needed to make chain maille. I got already made jump rings from Aristic Wire, some wire on the spool, pliers and a book – “Basics of Chain Maille”.

Earrings that you can see on the picture above are made using tehnique called full persian/foxtail. I really love those earrings, they came out so elegant 🙂 Tehniques are versatile, you can make earrings, bracelets and neckleces and use different colors. So know my goal is to learn as much as possible about chain maille and make some beautiful pieces of jewelry 🙂

This entry was posted in Määratlemata. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga