Ümmarguselt rahvuslikud ehted. Round national jewelry

Mu mees aeg-ajalt uurib mu ehete tegemise kohta ja küsis, et kas ei oleks võimalust teha ümmargusi motiive. Tema tahaks käevõru, mis oleks nagu kell. Keskel ümmargune helmestest sihverplaat ja rihm ka helmestest. Tuulasin siis Youtube’s ringi ja leidsin ümmarguse motiivi õpetuse Beadaholique videote hulgast. Esimeseks katsetuseks mõtlesin, et teen sini-must-valged kõrvarõngad. 

Kõrvarõngad tulid ilusad ja suhteliselt tagasihoidlikud, kuid vägagi rahvuslikud ning tähendusega. Tegin teise paari veel ja kandsime neid sõbrannaga Vabaduse laulul, 20. augustil Lauluväljakul 🙂

Kasutasin erinevaid seemnehelmeid, mis kodus olemas olid. See on oma valik, kas teha neid väiksematega, nt 11/0 või suurematega nt 8/0 või 6/0.

Katsetasin ka teiste värvidega ja tulemused siin: 

Nende puhul kasutasin alustuseks Toho seemnehelmeid, suuruseks pakuks 11/0. Ma pole siiski kindel, sest helmed on ostetud ühelt laadalt naisterahva käest, kes oma helmekraami odavalt müüs.Ma ei ole nii osav, et silma järgi öelda, mis suurustega tegu 😀 Edasi kasutasin 8/0 seemnekaid ja lõpetasin 11/0 meekarva helmestega.

Need kõrvarõngad on algusest lõpuni tehtud 11/0 seemnehelmestega, mis on tellitud Helmehaldjast. Valge, hall, läbipaistev ja valge on värvide kombinatsiooniks.

Selliseid kõrvarõngaid on kerge teha ja palju nippe seal ei ole, video on arusaadav ja edasi võib neid vorpida juba vastavalt oma maitsele ning fantaasiale.

My husband asked me once if there is a way to do round motives from beads. He wanted to have a bracelet that would look like a watch, two strands and a round motive in the middle. I turned to my Bible: Youtube and found a video from Beadaholique. In that video a woman shows how to make circular brick stitch.

For the first attempt I made earrings with 11/0 sead beads. Colors are blue, black and white. Those are the Estonian flag colors.

Second one is with white 11/0 sead beads, then pink 8/0 sead beads and I finished with 11/0 sead beads, color honey.

Third earrings are made with 11/0 sead beads, colors are white, grey and transparent. Those earrings work up so quickly and their fun to make. You don’t have to make earrings out of those, let your imagination fly! 🙂

This entry was posted in rahvuslik. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga