2 helmest korraga. 2 drop peyote

Selle käevõru tegin ma juba tükk aega tagasi. Idee Youtube’st Aunties Beads ühest videost. Inglise keeles on tehnikaks 2 drop Peyote’i stitch. Ehk siis kasutatud on Peyote’i tehnikat ja 2 drop tähendab, et nõelale võetakse 2 helmest korraga, millega opereeritakse.

Kasutasin 8/0 seemnehelmeid ja värvideks on ametüsti karva helmed ning sugar plum värvi helmed. Helmed on ostetud Pärlipesa poest. Enne kui seda tehnikat proovima hakata, peaks ära proovima Peyote’i tehnika ühe helmega.

See käevõru on teine, mis ma selle tehnikaga tegin. Esimene läks mul ikka suht vaevaliselt ja mustrist arusaamine oli omaette tegu, aga kui natuke on tehtud, läheb kergemaks. Samas nõuab see ehe tähelepanu ja hea oleks kui saaks ühe niidiga tehtud, et ei peaks poole töö pealt uut niiti lisama. Mina pidin ja uue niidi lisamise koha pealt tuli jõnks sisse, mis ei ole ilus. Kuigi kui ehe on käe peal, ei ole jõnksu nähagi, sest ta võtab käe kuju ja jääb ilus.

I am so thankful for Aunties Beads for their endless ideas. This tehnique is called 2 drop peyote and it means that you have to work with 2 beads at the same time. I used 8/0 sead beads, colors are sugar plum and amethyst.

That bracelet is the second one I made using that tehnique. The first one was difficult to make because it takes time to understand the pattern and at some point the bracelet started to go odd. It wasn’t straight anymore. Later I understood that when I added new thread from that point on the bracelet went wrong.

So I want to make a new one with single thread to test my theory 🙂 But the second one came out beautiful and when you wear it, you won’t even see that it’s a little weard 😉

This entry was posted in niidi ja nõelaga. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga