Jätkame rahvuslikult. Lets continue with national themes

Kus on, sinna tuleb juurde ehk siis sain maha veel ühe rahvusmustrilise käevõruga. Seekord on siis tegemist Põlva naise rahvariide seeliku mustriga. Põhimõte ja töövõtted on kõik täpselt samad nagu esimese triibulise käevõru puhul, millest panin pildi ülesse Triibumotiiv postitusse. Kinnitusena kasutasin sinist nööpi ja muster on saadud netist, saatis selle tuttav inimene.

Siinkohal jutustaksin ära, et sain healt sõbrannalt “Eesti tikand 2” nimelise raamatu. See on selles mõttes tänuväärne raamat, et piirkondade kaupa on mustrid värviliselt paberi peal olemas. Samuti on raamatuga kaasas mustrilehed, kus on kõik ilusti olemas. Ma saan aru, et tegelikult on need tikkimise jaoks mõeldud, aga ma olen tähele pannud, et neid saab ka ehete tegemisel ära kasutada. Loodan peagi panna ülesse pildid ehtest, mis tehtud sealt raamatust saadud mustri järgi. Samuti sügelevad näpud selle järgi, et saaks helmetelgede peal esimese ehte tegemise ära proovida 🙂

I made yet another bracelet using estonian national stripe motives. It’s a pattern for a skirt actually. Tehnique is square stitch and I used a button as a clasp. I really love making those bracelets. They are soooooo pretty and I adore estonian stripe motives. I feel like I go back to my roots and it feels good to make jewelry using my ancestors motives.

This entry was posted in rahvuslik. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga