Triibumotiiv. Stripe motive

Meie rahvariided ei koosne ainult erinevatest põnevatest mustritest, vaid ka ägedatest triipudest. Oskuslikult on kokku sobitatud valge ja sinine, sinine ja punane, sekka rohelist ja kollast ning muid toone. Värve omavahel sobitades saab triipudest kokku omanäoline ilus ehe. 

Helmed suuruses 11/0 ja kinnituseks kasutatud punast nööpi. Muster saadud netist ja selle saatis üks asjahuviline tuttav 😉 Ehte tegemiseks on kasutatud square stitch tehnikat – mina tõlgin enda jaoks seda kui “ruut tehnika”.

See tehnika võtab palju aega ja nõuab kannatust. Aga kui vaeva näha, on tulemuseks ilus ehe, mis teeb rõõmu nii endale kui teistele. Ja nii värvilise ehte tegemine ei saa ju masendada 🙂

Estonian national patterns not only have beautiful patterns but they also have some great stripe motives in them too. Old estonians knew how to but together blue and white, red and blue, green and yellow etc.

For a friend I made this bracelet with stripe motive. She provided me with this pattern and I used square stitch with 11/0 sead beads. Once again I used a button as a clasp. The bracelet came out so colorful and joyful. My friend is wery happy to own that bracelet 🙂

This entry was posted in rahvuslik. Bookmark the permalink.

One Response to Triibumotiiv. Stripe motive

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga